Welkom bij Akabe ’t Rakkersnest! Een scouts voor kinderen en jongeren met een beperking.

Over ons:

Welkom bij Akabe ’t Rakkersnest, een unieke en inclusieve scoutsgroep die zich richt op het bieden van avontuurlijke en leerzame ervaringen aan kinderen en jongeren met een beperking. Wij zijn er trots op dat we een veilige en ondersteunende omgeving bieden waarin deze bijzondere scouts zich kunnen ontwikkelen, vriendschappen kunnen sluiten en nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Onze Missie

Bij Akabe ’t Rakkersnest geloven we in de kracht van diversiteit en inclusie. Onze missie is om kinderen en jongeren met een beperking te ondersteunen bij het ontdekken en versterken van hun individuele talenten, terwijl ze deel uitmaken van een gemeenschap waarin iedereen wordt geaccepteerd zoals ze zijn. We streven ernaar om een positieve impact te hebben op het leven van onze leden door hen de mogelijkheid te bieden om plezier te hebben, hun grenzen te verleggen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Wat doet een scoutsleiding bij ons?

Als nieuwe scoutsleiding bij speel je een essentiële rol in het creëren van een inspirerende en stimulerende omgeving voor onze scouts. Je zult samenwerken met een gepassioneerd team van leiding om tweewekelijkse activiteiten en uitdagende avonturen te organiseren. Tweewekelijks organiseren we dus een scoutsactiviteit waarbij je samen met ons leidingsteam de kinderen een prachtige en avontuurlijke scoutsaciviteit aanbied. Daarnaast organiseren we af en toe enkele evenementen, speciale activiteiten en doen we vrijblijvend heel wat met de leiding als team! Je hoeft geen speciale ervaring te hebben maar gewoon een goede portie enthousiasme en engagement!

Wat bieden wij?

  • Een hechte gemeenschap: Als deel van Akabe ’t Rakkersnest word je onderdeel van een hechte gemeenschap van enthousiaste en toegewijde leiding en vrijwilligers die zich inzetten voor hetzelfde doel.
  • Vorming en ondersteuning: We begrijpen dat werken met kinderen en jongeren met een beperking specifieke kennis en vaardigheden vereist. Daarom bieden we trainingen en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je als scoutsleiding goed voorbereid bent.
  • Voldoening en plezier: Het begeleiden van onze scouts brengt veel voldoening en plezier met zich mee. Samen met hen nieuwe dingen ontdekken en hun persoonlijke groei stimuleren, is een waardevolle ervaring.

Word Lid van Ons Team!

Akabe ’t Rakkersnest is altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste scoutsleiding die ons team willen versterken. Als je geïnteresseerd bent in onze scoutsgroep en een positieve impact wilt hebben op het leven van kinderen en jongeren met een beperking, neem dan gerust contact met ons op!

Dank je wel voor je interesse in Akabe ’t Rakkersnest Samen kunnen we een verschil maken in het leven van onze bijzondere scouts!